فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 6, Jun 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 6, Jun 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا تقی ضابط، عصمت منگلی*، فاطمه انباری، سیدعلی مسعودی، علیرضا طالبی، ملیحه مزروعی صفحات 365-370
    مقدمه

    اهمیت ارزیابی اثر گیاهان دارویی روی باروری حیوانات آزمایشگاهی مشخص شده است. گیاه گلپر خواص آنتی اکسیدانی دارد.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره های گیاه گلپر روی پارامترها و کیفیت کروماتین اسپرم موش بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 18 موش سوری نر بالغ در 3 گروه تقسیم شدند: گروه 1 عصاره الکلی گیاه گلپر (mg/kg 1000) و گروه 2 عصاره روغنی گیاه گلپر را بصورت داخل صفاقی (mg/kg 200) دریافت کردند. گروه 3 بعنوان گروه شم کنترل آب مقطر دریافت کردند. سرانجام دم اپیدیدیم سمت چپ هر موش جدا شده و در محیط Hamsf10 گرم گازخورده قرار دادیم. اسپرم های بدست آمده را از نظر پارامترهای شمارش، تحرک، شکل و قابلیت حیات ارزیابی کردیم. تراکم کروماتین و سلامت DNA اسپرم نیز با رنگ آمیزی های آنیلین بلو، تولوییدن بلو، آکریدین ارنژ و کرومومایسین A3 ارزیابی شد.

    نتایج

    حرکت های پیشرونده و غیرپیشرونده اسپرم بطور قابل ملاحظه ای در گروه 1 نسبت به گروه 3 افزایش داشت (032/0=p). روند افزایشی در حرکات پیشرونده و روند کاهشی در حرکات غیر پیشرونده در گروه 2 در مقایسه با گروه 3 وجود داشت که از نظر آماری معنی دار نبودند(به ترتیب 221/0=p و 144/0=p). از نظر کیفیت کروماتین اسپرم نتایج تست های TBو AO بطور قابل ملاحظه ای دارای تفاوت معنی دار بود (به ترتیب 004/0=p و000/0=p) اما اختلافی بین نتایج AB و CMA3 بین گروه ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند عصاره های گیاه گلپر باعث بهبود تحرک اسپرم موش می شوند همچنین اثرات مضری روی تراکم کروماتین و سلامت DNA اسپرم موش می گذارد.

    کلیدواژگان: عصاره گیاه گلپر، اسپرم، موش، کروماتین
  • سهیلا بزم، سیدمهدی کلانتر، مسعود میرزایی* صفحات 371-382

    مقدمه:

     تهیه نقشه های کتابشناختی و خوشه بندی پژوهش ها دو تکنیک برای به تصویر کشیدن نتایج پژوهش های علمی پژوهشگران در یک حوزه علمی خاص می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش، تهیه نقشه علمی و خوشه بندی پژوهش های پژوهشگران ایرانی در حوزه طب تولیدمثل می باشد.

    مواد و روش ها

    جهت انجام این پژوهش تمامی انتشارات علمی مرتبط، از پایگاه Scopus استخراج و بر حسب نوع مدرک، مجله، موضوعات داغ، نویسندگان و موسسات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با استفاده از نرم افزار VosViewer داده های به دست آمده خوشه بندی و نقشه های کتابشناختی تهیه گردید.

    نتایج

    با جستجو در پایگاه تعداد 3141 مقاله از پژوهشگران ایرانی در حوزه طب تولیدمثل در فاصله سال های 2014-2010 استخراج گردید. %46/89 از این پژوهش ها مقاله بود که در 146 مجله عمدتا ایرانی به چاپ رسیده بود. کلیدواژه های cell, cloning, woman, infertility, expression, gene marker, man, and stem cell دارای بالاترین رخداد در این انتشارات بودند.

    نتیجه گیری

    تولیدات پژوهشگران ایرانی در حوزه طب تولیدمثل دارای رشد پیوسته در فاصله سال های 2014-2010 بوده است. به نظر می رسد نویسندگان علاوه بر تعداد، بایستی نسبت به ارتقاء کیفیت مقالات خود برای انتشار در مجلات با کیفیت بالا در حوزه طب تولیدمثل اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: ترسیم نقشه کتابشناختی، خوشه بندی، طب تولید مثل
  • ندا حیدریان، رها فوایدی، محمدعلی صدیقی گیلانی، مریم شاه حسینی* صفحات 383-388
    مقدمه

    انتخاب بهترین بیومارکرها در استخراج اسپرم از بیضه در بیماران آزواسپرمیای غیرانسدادی هدف بسیار ارزشمندی است و به نظر می رسد که استفاده از ژن های کاملا اختصاصی بیضه گزینه بسیار مطلوبی در این راه است. یکی از ژن هایی که در بیضه به مقدار بسیار زیاد بیان می شود هیستون استیل ترانسفراز CDY1 است. این هیستون مودیفایر در هسته اسپرماتیدهای گرد تجمع می یابد، جایی که هایپراستیلاسیون هیستون ها در آن رخ داده است و سبب می شود که پروتئین های بسته بندی DNA مختص اسپرم یعنی ترانزیشن پروتئین ها و پروتامین ها، جایگزین هیستون ها شوند.

    هدف

    هدف از این مطالعه نیز بررسی ژنCDY1 به عنوان یک مارکر برای پیشبینی موفقیت در استخراج اسپرم در بیماران آزواسپرم غیرانسدادی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ازهمکاری 29 بیمار آزوسپرمیای غیر انسدادی (NOA) که تحت عمل استخراج اسپرم از بیضه (TESE) قرار گرفته بودند استفاده شد. نتیجه عمل 12 نفر از این بیماران مثبت (NOA+) و بقیه منفی (NOA-) بود. بیان ژن CDY1 و همچنین میزان کلی حضور پروتئین CDY1 در کروماتین حاصل ازبافت این بیماران به ترتیب با روش های Real-time PCRو ELISA مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیان ژن CDY1 و همچنین میزان کلی حضور پروتئین CDY1 در کروماتین در بافت بیضه گروه NOA- به طور معنی داری کمتر از گروه NOA+ بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق ارتباط بین عملکرد اندک CDY1 و شکست در استخراج اسپرم از بافت بیضه بیماران NOA- در مقایسه با NOA+ را ثابت کرد. بنابراین منطقی به نظر می رسد که CDY1 را به عنوان یک بیومارکر بالقوه برای پیش بینی حضور اسپرم طی استخراج آن از بیضه در نظر گرفت، گرچه این ادعا برای تایید نیاز به بررسی نمونه های بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: آزواسپرمیا، CDY1، بیان ژن، مارکر
  • زهره حجتی*، فاطمه نوری امام زاده، فریبا دهقانیان صفحات 386-389
    مقدمه

    در طی اسپرماتوژنز، برخی از تغییرات دینامیکی شامل حذف هیستون‌ها و جایگرینی آن‌ها با پروتئین هسته‌ای انتقالی و پروتامین به وقوع می‌پیوندد. این پروتئین‌ها برای فشرده‌سازی و بسته‌بندی کروماتین اسپرم مورد نیاز می‌باشند. JHDM2A یک هیستون دمتیلاز بوده که به صورت مستقیم به نواحی پروموتری ژن‌های Tnp1 و Pm1 متصل شده و بیان آن‌ها را از طریق خارج نمودن H3K9 در پروموتر آن‌ها کنترل می‌نماید.

    هدف

    در این مطالعه، ارتباط میان پلی‌مورفیسم‌های اگزون 12 و اگزون 24 از ژن Jhdm2a با ناباروری مردان برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه‌ی آزمایشگاهی، 200 مرد ناباور (الیگواسپرمی و آزواسپرمی) و 200 پدر سالم مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش‌های SSCP-PCR و PCR-RFLP برای غربالگری موتاسیون‌های موجود در اگزون 12 و اگزون 24 مورد استفاده قرار گرفتند.

    نتایج

    محصولات PCR مربوط به اگزون 24 با استفاده از روش RFLP مورد بررسی قرار گرفتند و هیچ موتاسیونی در جایگاه برش آنزیم EcoRV یافت نشد. بررسی‌های بیشتر با استفاده از روش SSCP و در مورد تمام نوکلیوتیدهای اگزون 12 و اگزون 24 ادامه یافت و هیچ تغییری در این اگزون‌ها یافت نشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی،‌این مطالعه ارتباط میان پلی‌مورفیسم‌های اگزون‌ 12 و اگزون 24 از ژن Jhdm2a را مورد بررسی قرار داده است و پیشنهاد می‌کند که پلی‌مورفیسم‌های این‌ اگزون‌‌ها با ریسک ناباروری مردان در ارتباط نمی‌باشد.

    کلیدواژگان: هیستون دمتیلاز، Jhdm2a، ناباروری، PCR-RFL، SSCP-PCR
  • فرزانه اسکندری*، حمیدرضا مومنی صفحات 397-402
    مقدمه

    سدیم آرسنیت قادر است با القای استرس اکسیداتیو عملکرد تولید مثلی نر را مختل نماید. سیلیمارین به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی شناسایی شده است.

    هدف

    این مطالعه با این هدف انجام شد تا مشخص نماید که آیا سیلیمارین قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر قابلیت حیات، قابلیت تحرک و پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم قوچ مهار نماید.

    مواد و روش ها

    اسپرم‏های اپی دیدیم به‏دست آمده از قوچ به پنج گروه تقسیم شدند: اسپرم‏های لحظه صفر، اسپرم‏های لحظه 180 دقیقه (کنترل)، اسپرم‏های تیمار شده با سدیم آرسنیت (Mµ10) به مدت 180 دقیقه، اسپرم‏های تیمار شده با سیلیمارین (Mµ 20) + سدیم آرسنیت (Mµ 10) به‏مدت 180 دقیقه، و اسپرم‏های تیمار شده با سیلیمارین (Mµ 20) به‏مدت 180 دقیقه. سنجش MTT و رنگ‏آمیزی رودامین 123 به‏ترتیب برای ارزیابی قابلیت حیات و پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم مورد استفاده قرار گرفت. ارزیابی قابلیت حیات اسپرم بر اساس دستورالعمل WHO انجام شد.

    نتایج

    قابلیت حیات (0/01>p)، تحرک درجا (0/001>p) و پتانسیل غشای میتوکندری (0/001>p) اسپرم در گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت به‏مدت 180 دقیقه نسبت به گروه کنترل به‏طور معنی‏داری کاهش یافت. در گروه تیمار شده با سیلیمارین + سدیم آرسنیت به‏مدت 180 دقیقه، سیلیمارین توانست به‏طور معنی‏داری این اثرات را نسبت به گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت جبران کند (0/001>p). به‏علاوه کاربرد سیلیمارین به تنهایی به‏مدت 180 دقیقه توانست به‏طور معنی‏داری نسبت به گروه کنترل درصد اسپرم‏های دارای حرکت پیشرونده (0/001>p) را افزایش و درصد اسپرم‏های ساکن (00/01>p) را کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    سیلیمارین قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر قابلیت حیات، قابلیت تحرک و پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم قوچ مهار نماید.

    کلیدواژگان: اسپرم، آرسنیک، سیلیمارین
  • ملک سلیمانی مهرنجانی*، طیبه منصوری صفحات 403-410
    مقدمه

    بیس فنلA بعنوان یک ‌آلاینده‌ زیست محیطی رادیکال های آزاد تولید می کند که می تواند منجر به آسیب سیستم تولیدمثلی شود. ویتامینC به عنوان یک آنتی اکسیدانت ممکن است بتواند مانع اثرات زیان‌آور رادیکال‌های آزاد شود.

    هدف

    هدف بررسی اثر ویتامین C بر روی بافت تخمدان در رت‌های تیمار شده با بیس فنل A بود.

    مواد و روش ها

    بیست و چهار رت ویستار ماده با میانگین وزن بدن gr20±200 به طور تصادفی به چهار گروه (6n=) تقسیم شدند: کنترل، بیس فنلµg/kg/day) A 60)، ویتامین C (mg/kg/day150) و بیس فنل A+ ویتامین Cو به صورت گاواژ به مدت 20 روز تیمار شد. تخمدان‌های چپ خارج و به منظور پردازش بافتی فیکس و با استفاده از روش‌های استریولوژیکی مطالعه شد. داده‌ها باSPSS با استفاده از one-way ANOVA آنالیز شدند، و تفاوت میانگین‌ها در حد (05/0>p) معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    حجم کل تخمدان و کورتکس (01/0>p) ، مدولا (05/0>p) و حجم جسم زرد (001/0>p) و همچنین میانگین تعداد فولیکول‌های آنترال (001/0>p) در گروه بیس فنل A در مقایسه با کنترل به طور معنی‌داری کاهش یافت، در حالیکه تعداد فولیکول‌‌های آترزی افزایش یافت (05/0>p). حجم اووسیت (01/0>p) و هسته‌ آن (001/0>p) در فولیکول‌های آنترال و همچنین ضخامت منطقه‌ی شفاف در فولیکول‌های ثانویه (05/0>p) وآنترال (001/0>p) درگروه بیس فنل A در مقایسه با کنترل به طور معنی‌داری کاهش یافت. پارامترهای فوق در گروه بیس فنل A+ ویتامینC تا سطح کنترل جبران شد.

    نتیجه گیری

    ویتامینC می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدانت بالقوه در موارد مسمومیت با بیس فنلA استفاده شود.

    کلیدواژگان: تخمدان، بیس فنل A، ویتامین C، استریولوژی، رت
  • محمود ناطقی رستمی*، بتول حسین رشیدی صفحات 411-420
    مقدمه

    کلامیدیا تراکوماتیس شایع ترین عفونت باکتریال منتقله از طریق تماس جنسی در جهان است. تشخیص بموقع و درمان عفونت تناسلی کلامیدیا تراکوماتیس از عوارض وخیم مرتبط با بارداری جلوگیری می کند.

    هدف

    کارآیی روش آنزیم ایمنواسی مبتنی بر آنتی ژن و PCR ژن پروتئین غشاء خارجی در تشخیص عفونت تناسلی کلامیدیا تراکوماتیس در زنان داوطلب مقایسه شده است.

    مواد و روش ها

    از ترشحات اندوسرویکس زنان داوطلب مراجعه کننده به کلینیک زنان استان قم نمونه برداری انجام شد و سواب ها برای انجام آزمایش EIA مبتنی بر تشخیص آنتی ژن لیپوپلی ساکارید (LPS) و برای انجام آزمایش PCR مبتنی بر شناسایی ژن پروتئین غشاء خارجی (MOMP) کلامیدیا تراکوماتیس استفاده شد. نتابج با روش nested-PCR ژن ompI تایید شدند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت (PPV) و منفی (NPV) برای کارآیی آزمایش ها محاسبه شدند. نسبت شانس (OR) با آنالیز رگرسیون لجستیک محاسبه شد.

    نتایج

    جمعا 518 داوطلب زن وارد مطالعه شدند (میانگین و انحراف معیار سن 3/8 ± 67/33 سال) که 37 نفر (14/7٪) با روش EIA و یا MOMP-PCR مثبت تشخیص داده شدند. نتایج ناهمخوان با روش nested-PCR تایید شدند. حساسیت، ویژگی، PPV و NPV برای آزمایش EIA به ترتیب: 46/59%، 100%، 100% و 98/96 % بدست آمد. این مقادیر برای آزمون MOMP-PCR 3/97%، 100%، 100%، و 79/99% بود. عوارض بارداری شامل 7/2٪ حاملگی نابجا، 4/5% سابقه تولد نوزاد مرده، 4/5٪ ناباروری و 8/10% پارگی کیسه آب (PROM) ثبت شد. خطر ابتلا به کلامیدیوز دستگاه تناسلی در زنان مبتلا به سرویسیت 8/4 برابر افزایش داشت (48/18-25/1 CI %95، 80/4 OR، 05/0p<).

    نتیجه گیری

    لازم است عفونت کلامیدیا تراکوماتیس در زنان سنین فعال بارداری بویژه در افراد دچار سرویسیت مورد توجه قرار گیرد. غربالگری اولیه زنان با استفاده از روش مقرون به صرفه EIA مبتنی بر آنتی ژن توصیه می گردد. در عین حال، با توجه به حساسیت پایین روش Ag-EIA، تایید نتایج منفی با یک روش مبتنی بر تکثیر DNA ضروری است.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، عوارض بارداری، EIA، nested-PCR
  • الهه مصداقی نیا، میترا بهرشی، آرزو سعیدی*، معصومه عابدزاده کالاهرودی صفحات 421-426
    مقدمه

    اندازه گیری PAPP-A سرم مادر در سه ماهه اول میتواند راهی برای پیش گویی زودهنگام نتایج نامطلوب پره ناتال که از جفت نارسا حاصل می شود باشد.

    هدف

    تعیین ارتباط بین ضخامت جفتی در سه ماهه دوم با سطوح پایین PAPP-A در سه ماهه اول.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که در 187 خانم باردار PAPP-A سرم در سه ماهه اول بارداری اندازه گیری شد.بیمارانیکه MOM))8/0 ≥ PAPP-A داشتند به عنوان گروه مواجهه وگروه دیگر که MOM)) 8/0 PAPP-A > داشتند به عنوان گروه عدم مواجهه درنظرگرفته شدند. معیارهای ضخامت جفتی در سونوگرافی عبارت بود از ضخامت جفتی > 4سانتی متر یا ضخامت > 50% از طول جفت.

    نتایج

    از 187 بیمار 87 نفر MOM)) 8/0< PAPP-A و 93 بیمارMOM)) 8/0 ≥ PAPP-A داشتند. زنانیکه دارای سطوح پایین PAPP-A در سه ماهه اول بودند میزان بروز بالاتری از ضخامت جفتی در حد 4/34 % داشتند در حالیکه در گروه دیگر این میزان حدود 15% بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. سطوح PAPP-A حساسیت قابل قبول تری (در حد1/71%) نسبت به ویژگی (8/54 %)برای تشخیص ضخامت جفتی داشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که سطح سرمی PAPP-A عموما در زنان با جفت ضخیم (>4سانتیمتر یا ضخامت ≥ 50% از طول جفت) پایین (≤ 8/0) می باشد . اندازه گیری سطح سرمی PAPP-A در سه ماهه اول بارداری بیشتر میتواند پیش گویی کننده جفت سالم باشد.

    کلیدواژگان: PAPP-A(پروتئین پلاسمایی مرتبط با بارداری A)، جفت، بارداری
|
  • Neda Taghizabet* Pages 365-370
    Background

    Evaluating the significance and the effects of plant-derived drugs on laboratory animal’s fertility was recognized. There was antioxidant activity reported from Heracleum persicum (Golpar).

    Objective

    Current study aims to study the antioxidant effect of Golpar extracts on sperm parameters and chromatin quality in mice.

    Materials And Methods

    Eighteen adult male mice were divided to 3 groups (10 wk old, 35 gr weight): group1 received hydro alcoholic extract (1000 mg/kg, ip), group 2 received oil extract (200 mg/kg, ip) and group 3 serving as the sham control group that received sterile water. Finally, left cauda epididymis of each animal was dissected and sperm analysis was done accordingly. To asses sperm chromatin and DNA quality, we used aniline blue (AB), toluidine blue (TB), chromomycin A3 (CMA3) and acridine orange (AO) staining.

    Results

    Progressive and non-progressive sperm motility were significantly increased in group 1 in comparison with group 3 (p=0.032). There was an increasing trend in progressive sperm motility and decreasing trend in non-progressive sperm motility in group 2 in comparison with group 3, but the differences were not significant (p=0.221 and p=0.144, respectively). According to the sperm chromatin quality, the results of TB and AO tests revealed significant differences (p=0.004, p=0.000, respectively) between those groups and showed that the extracts of Golpar cause DNA damage, but no differences can be observed between them in AB and CMA3 staining (p>0.05).

    Conclusion

    The results showed that Heracleum persicum extracts may improve sperm motility. Also, it has harmful effects on sperm chromatin condensation and DNA integrity in mice.

    Keywords: Heracleum persicum extracts, Sperm, Mice, Chromatin, DNA integrity
  • Soheila Bazm, Seyyed Mehdi Kalantar, Masoud Mirzaei* Pages 371-382
    Background

    To meet the future challenges in the field of reproductive medicine in Iran, better understanding of published studies is needed. Bibliometric methods and social network analysis have been used to measure the scope and illustrate scientific output of researchers in this field.

    Objective

    This study provides insight into the structure of the network of Iranian papers published in the field of reproductive medicine through 2010-2014.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, all relevant scientific publications were retrieved from Scopus database and were analyzed according to document type, journal of publication, hot topics, authors and institutions. The results were mapped and clustered by VosViewer software.

    Results

    In total, 3141 papers from Iranian researchers were identified in Scopus database between 2010-2014. The numbers of publications per year have been increased from 461 in 2010 to 749 in 2014. Tehran University of Medical Sciences and "Soleimani M" are occupied the top position based on Productivity indicator. Likewise "Soleimani M" was obtained the first rank among authors according to degree centrality, betweenness centrality and collaboration criteria. In addition, among institutions, Iranian Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR) was leader based on degree centrality, betweenness centrality and collaboration indicators.

    Conclusion

    Publications of Iranian researchers in the field of reproductive medicine showed steadily growth during 2010-2014. It seems that in addition to quantity, Iranian authors have to promote quality of articles and collaboration. It will help them to advance their efforts.

    Keywords: Reproductive medicine, Bibliometric analysis, Co, authorship networks, word analysis
  • Neda Heydarian, Raha Favaedi, Mohammad Ali Sadighi Gilani, Maryam Shahhoseini* Pages 383-388
    Background

    The availability of testis specific genes will be of help in choosing the most promising biomarkers for the detection of testicular sperm retrieval in patients with non-obstructive azoospermia (NOA). Testis specific chromodomain protein Y 1 (CDY1) is a histone acetyltransferase which concentrates in the round spermatid nucleus, where histone hyperacetylation occurs and causes the replacement of histones by the sperm-specific DNA packaging proteins, TNPs and PRMs.

    Objective

    The aim was to evaluate CDY1 gene as a marker for predicting of successful sperm retrieval in NOA patients.

    Materials And Methods

    This research was conducted on 29 patients with NOA who had undergone testicular sperm extraction (TESE) procedure. NOA patients were subdivided into patients with successful sperm retrieval (NOA, n=12) and patients with unsuccessful sperm retrieval (NOA-, n=17). Relative expression of CDY1 gene and chromatin incorporation of CDY1 protein were measured by quantitative real-time polymerase chain reaction (qRT-PCR) and ELISA assay, respectively.

    Results

    Quantification of mRNA relative expression and incorporation of CDY1 protein in chromatin showed significant lower expressions and protein levels of CDY1 in testis tissues of NOA- in comparison to NOA group.

    Conclusion

    The findings in this study demonstrated a correlation between the low levels of CDY1 function and unsuccessful sperm recovery in the testicular tissues of NOA- compared to NOA patients. Therefore, it can be reasonable to consider CDY1 as a potential biomarker for predicting the presence of spermatozoa, although the claim needs more samples to be confirmed.

    Keywords: Azoospermia, CDY1, Gene expression, Marker
  • Zohreh Hojati *, Fatemeh Nouri Emamzadeh, Fariba Dehghanian Pages 386-389
    Background

    Some dynamic changes occurs during spermatogenesis such as histone removal and its replacement with transition nuclear protein and protamine. These proteins are required for packing and condensation of sperm chromatin. JHDM2A is a histone demethylase that directly binds to promoter regions of Tnp1 and Prm1 genes and controls their expression by removing H3K9 at their promoters.

    Objective

    The association between polymorphisms of exon 12 and exon 24 in JHDM2A gene and male infertility were evaluated for the first time.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 400 infertile men (oligospermia and azoospermia) and normal healthy fathers were evaluated (n=200). Single Strand Conformation Polymorphism (SSCP-PCR) and polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) methods were used for screening any polymorphisms that are exist in exon 12 and exon 24.

    Results

    Exon 24 PCR products were analyzed by RFLP but no polymorphism was found in this exon at the restriction site of EcoRV enzyme. Our monitoring along the whole nucleotides of exon 12 and exon 24 were continued using SSCP method, but we found no change along these exons.

    Conclusion

    Generally, this study evaluated the association between polymorphisms in exon 12 and exon 24 of JHDM2A gene and male infertility which suggests that polymorphisms of these exons may not be associated with the risk of male infertility.

    Keywords: Histone Demethylases, Infertility, Polymerase Chain Reaction
  • Farzaneh Eskandari, Hamid Reza Momeni Pages 397-402
    Background

    Sodium arsenite can impair male reproductive function by inducing oxidative stress. Silymarin is known as a potent antioxidant.

    Objective

    This study was performed to investigate if silymarin can prevent the adverse effect of sodium arsenite on ram sperm viability, motility and mitochondrial membrane potential.

    Materials And Methods

    Epidydimal spermatozoa obtained from ram were divided into five groups: 1) Spermatozoa at 0 hr, 2) spermatozoa at 180 min (control), 3) spermatozoa treated with sodium arsenite (10 μM) for 180 min, 4) spermatozoa treated with silymarin (20 μM) sodium arsenite (10 μM) for 180 min and 5) spermatozoa treated with silymarin (20 μM) for 180 min. MTT assay and Rhodamine 123 staining were used to assess sperm viability and mitochondrial membrane potential respectively. Sperm motility was performed according to World Health Organization (WHO) guidelines.

    Results

    Viability (p

    Conclusion

    Silymarin could compensate the adverse effect of sodium arsenite on viability, nonprogressive motility and mitochondrial membrane potential of ram sperm.

    Keywords: Spermatozoa, Arsenic, Silymarin
  • Malek Soleimani Mehranjani *, Tayebeh Mansoori Pages 403-410
    Background

    Bisphenol A (BPA), an environmental pollutant, can generate free radicals which damages the reproductive system. Vitamin C is an antioxidant which may prevent the adverse effects of free radicals.

    Objective

    The aim was to investigate the effect of vitamin C on the ovary tissue in rats treated with BPA.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 24 female Wistar rats (200±20 gr) were randomly divided into 4 groups (n=6): control, BPA (60 µg/Kg/day), vitamin C (150 mg/Kg/day) and BPA vitamin C and orally treated for 20 days. The left ovaries were taken out, fixed for tissue processing and studied using stereological methods. Data were analyzed with SPSS using one-way ANOVA, and the means were considered significantly different at (p

    Results

    The total volume of ovary and cortex (p

    Conclusion

    Vitamin C can be used as a potential antioxidant in the case of BPA toxication.

    Keywords: Ovary, Bisphenol A, Vitamin C, Stereology, Rat
  • Mahmoud Nateghi Rostami *, Batool Hossein Rashidi Pages 411-420
    Background

    Chlamydia trachomatis is the most common sexually transmitted bacterial pathogen worldwide. Early detection and treatment of C.trachomatis genital infection prevent serious reproductive complications.

    Objective

    Performances of enzyme immunoassay (EIA) and major outer membrane protein (MOMP)-polymerase chain reaction (PCR) for diagnosis of genital C.trachomatis infection in women were compared.

    Materials And Methods

    In this cross sectional study a total of 518 women volunteers were included (33.67±8.3 yrs) who had been referred to Gynecology clinics of Qom province, Iran, were included. Endocervical swab specimens were collected to detect lipopolysaccharide (LPS) antigen in EIA and to amplify MOMP gene of C.trachomatis in PCR. Results were confirmed using ompI nested-PCR. Sensitivity, specificity, positive (PPV) and negative predictive values (NPV) were calculated for performance of the tests. Odds ratios were determined using binary logistic regression analysis.

    Results

    In total, 37 (7.14%) cases were positive by EIA and/or MOMP-PCR. All discrepant results were confirmed by nested-PCR. Sensitivity, specificity, PPV and NPV values of EIA were 59.46%, 100%, 100% and 96.98%, and those of MOMP-PCR were 97.30%, 100%, 100%, 99.79%, respectively. Reproductive complications including 2.7% ectopic pregnancy, 5.4% stillbirth, 5.4% infertility, and 10.8% PROM were recorded. The risk of developing chlamydiosis was increased 4.8-fold in volunteers with cervicitis (p

    Conclusion

    C.trachomatis infection should be regarded in women of reproductive ages especially those with cervicitis. Primary screening of women by using the low cost antigen-EIA is recommended; however, due to the low sensitivity of Ag-EIA, verification of the negative results by a DNA amplification method is needed.

    Keywords: Chlamydia trachomatis, Pregnancy complications, Enzyme immunoassay, Nested PCR
  • Elaheh Mesdaghi, Nia, Mitra Behrashi, Arezoo Saeidi*, Masoomeh Abedzadeh Kalahroodi Pages 421-426
    Background

    Measuring of maternal serum pregnancy-associated plasma protein-A (PAPP-A) in first trimester can be a way for early detection of adverse prenatal outcome due to faulty placenta.

    Objective

    The aim was to Determination of association between placental thickness in second trimester with low level of PAPP-A in first trimester.

    Materials And Methods

    In this cohort study, serum PAPP-A of 187 pregnant women was measured in the first trimester of pregnancy. Patients who had PAPP-A ≤0.8 MOM were in exposed and others who had PAPP-A >0.8 defined as unexposed group. The criteria of placental thickness in ultrasound study was thickness of 4 cm or more than 50% of placental length.

    Results

    Of 187 patients, 87 patients had PAPP-A >0.8 and 93 patients had PAPP-A ≤0.8. Women with low levels of PAPP-A in the first trimester, had an increased incidence placental thickness of 34.4%, whereas another group had about 15% (p=0.002). Also, PAPP-A levels had acceptable sensitivity and specificity for placental thickness detection (71.1% and 54.8%, respectively.

    Conclusion

    Our study showed that serum level of PAPP-A generally was low (≤0.8) in women with a thick placenta (>4 cm or >50% of placental length). The first trimester of pregnancy measurement of PAPP-A will be more predictable for healthy placenta.

    Keywords: Pregnancy, associated plasma protein, A (PAPP, A), Placenta